Bedrijf, Laatste

Nooit meer kleding kopen met WAUWcloset!

Nooit meer kleding kopen met WAUWcloset – en toch alles kunnen dragen wat je wilt? Waarom zou je voor de feestdagen, een presentatie, een date of een sollicitatiegesprek nieuwe kleding kopen als je ook prachtige outfits kunt huren? Huren scheelt je geld, ruimte in je kast en spaart het milieu.

Wist je dat de kledingindustrie de één na meest vervuilende industrie ter wereld is? Om kleding te maken zijn veel grondstoffen nodig zoals water, katoen, olie en energie. Daarnaast worden er veel schadelijke verfstoffen gebruikt en wordt kleding vanuit Azië naar Europa getransporteerd. Elke seconde worden 10 vrachtwagens vol textiel verbrand waarvan 95% nog hergebruikt kan worden. Gemiddeld koopt de Nederlandse vrouw 46 nieuwe kledingstukken per jaar en draagt ze gemiddeld maar 7 keer. Door kledingstukken langer te dragen en met elkaar te delen kan de ecologische voetprint sterk verlaagd worden.

Oprichter Hanh Vlooswijk-Lu uit Harmelen heeft met haar nieuwe bedrijf een oplossing gevonden. WAUWcloset is een groeiende startup met een vernieuwend duurzaam kledingleaseplatform voor vrouwen die er stijlvol uit willen zien met een zo laag mogelijke impact voor de aarde. Als lid heb je toegang tot een gigantische kledingkast vol met kwaliteitskleding en accessoires die je online en offline kunt samenstellen. Leden kunnen telkens nieuwe kleding uitproberen waardoor ze ook meer durven qua nieuwe kleuren en stijlen dan als ze het kopen.

WAUWcloset helpt vrouwen proactief bij het maken van kledingkeuzes door eerlijk en onafhankelijk stylingadvies aan te bieden. WAUWcloset heeft namelijk de missie om vrouwen de beste versie van zichzelf te laten worden zowel uiterlijk als innerlijk zodat ze daarna op hun manier een steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Naast al deze voordelen zijn leden enthousiast over het feit dat ze niet ergens aan vast zitten. Het abonnement is flexibel aan te passen of te pauzeren.

Wauwcloset groeit en is volop op zoek naar nieuwe leden. In november is WAUWcloset als publieksfavoriet gekozen als ‘Startup of the year’ van de Provincie Utrecht. Dit is een prachtige erkenning voor dit concept. Wil je ook geen kleding meer kopen en jouw steentje bijdragen aan een betere planeet, neem dan een kijkje op onze website www.wauwcloset.nl of bezoek de showroom in IJsselstein.

Dus WAUW:
What Are U Wearing?

Anneke Boskma
+ berichten
Naar boven