Algemeen, Laatste

Harmelen krijgt glasvezel!

Goed nieuws, de inwoners van Harmelen krijgen glasvezel. De voorbereidingen voor de aanleg zijn al in volle gang en we streven ernaar te starten in het begin van 2022.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar

Sonja Jansma, projectleider
bij DELTA Fiber Netwerk “Tijdens de campagne in Harmelen is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners goed te informeren over het belang van glasvezel.

En met succes, want in de laatste week was daarom een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg blij dat we glasvezel gaan aanleggen.

Alle woningen een glasvezelaansluiting

Alle inwoners van Harmelen worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de vervolgstappen. Daarin laten we ook weten dat we alle woningen willen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Waarom doen we dit? De overlast blijft beperkt en de straat hoeft dan maar één keer ‘open’. Met een glasvezelaansluiting is iedere woning klaar voor de toekomst. Het is wel zo dat bewoners pas gebruik kunnen maken van hun glasvezelaansluiting, wanneer zij een glasvezelabonnement hebben afgesloten. We snappen dat dit nog de nodige vragen oproept. Vandaar dat alle bewoners nog een uitnodiging ontvangen voor een speciale aanlegavond waar we samen met de aannemer alle vragen die er nog leven beantwoorden.

Tot 15 januari de tijd om aan te melden

Jansma vervolgt: “Een glasvezelaansluiting betekent dat we een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis leggen en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatsen. Let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Om daadwerkelijk supersnel en stabiel internet via glasvezel te kunnen gebruiken, heb je een abonnement nodig van een deelnemende telecomaanbieder. Inwoners die vóór 15 januari 2022 nog een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders Caiway glasvezel, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl, besparen de aansluitkosten.”

Hoe kunt u zich aanmelden voor glasvezel?

Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl, bezoek het Glasvezel Informatiepunt aan de Kloosterweg 4 of informeer bij een lokale verkoper bij u in de buurt.

Anneke Boskma
+ berichten
Naar boven