Gezondheid

Wandel mee… met wandelgroep Harmelen

Wandelen is een beweegvorm die vrijwel iedereen kan uitvoeren. Wandelen vermindert de kans op hart- en vaatziekten, het verbetert de conditie, het verlaagt het cholesterolgehalte, het heeft een bloeddrukverlagend effect, het helpt het lichaamsgewicht op peil te houden, het vermindert de kans op osteoporose (botontkalking), het zorgt voor mentale ontspanning, verbetert de slaap en het vermindert het risico op Alzheimer. Bovendien is samen met anderen wandelen ook nog eens heel gezellig. Kortom: voldoende redenen om eens mee te lopen!

We lopen iedere donderdagochtend. We verzamelen bij het Dorpshuis, Schoollaan 8 in Harmelen en we gaan om 9.30 uur op pad. De wandeling zal gemiddeld een uur duren. Wandelen in een rustig tempo en regelmatig een andere route. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Quotes van deelnemers:

“Ik loop mee gewoon omdat het leuk is en je in een vast ritme blijft van eenmaal in de week wandelen” (Ton)

“12 maanden geleden ben ik met weinig verwachtingen en met een knieblessure gestart bij deze wandelclub. Prettig is dat er rekening gehouden wordt met degene die een lager wandeltempo/beperking heeft. Zo heb ik langzaam maar gestaag weer plezier in het wandelen gekregen. En wat is het gezellig. Een gemengd gezelschap van mannen en vrouwen. Er wordt onderweg gepraat, er ontstaan vriendschappen en, voor wie dat wil, na afloop een kop koffie op het terras van het buurthuis.“ (Yvonne)

“Een advertentie 18 maanden geleden: ‘Donderdagmorgen wandelen vanaf ’t Trefpunt’. Toch maar eens een keer kijken, misschien is het wel wat. We lopen nog steeds, nu vanaf het Dorpshuis, ook met koffie na afloop. Doe mee! “ (Frans)

Interesse of meer informatie?

Contactpersoon: Maarten Stiggelbout van het Beweegteam Woerden, e-mail: maarten@beweegteamwoerden.nl of mobiel: 06 34443230.

Website | + berichten
Naar boven