Algemeen

De droom van : Nynke van de Haar

‘Mijn grote droom is om mijn huidige opleiding te combineren met mijn passie: realistisch tekenen’, zo stond er in de mail die Nynke stuurde naar onze redactie op onze vraag naar de droom van (jonge) mensen. Ze stuurde daarbij wat voorbeelden van haar tekeningen en eerlijk gezegd kon ik niet geloven wat ik zag. Zo mooi en gedetailleerd, dit is een meisje met een groot talent. Ik besloot een afspraak te maken en ontmoette haar in de tuin van haar ouderlijk huis aan de Standerdmolen.

Nynke van de Haar is 22 jaar en volgt de opleiding HBO Life Science. Op dit moment loopt zij stage in het Wilhelmina kinderziekenhuis waar zij onderzoek doet naar de hersenen. Over ongeveer 1,5 jaar is zij klaar met de opleiding en wil zij graag werken in de research. ‘Het werk is heel uitdagend omdat je op zoek gaat naar een nog onbekende behandelmethode en daardoor nooit uitgeleerd bent. Ook geeft het veel voldoening omdat je voor veel mensen iets kunt betekenen’, motiveert zij.  

Maar daarnaast heeft zij een grote passie, namelijk realistisch tekenen en het is dan ook haar grote droom om dit te kunnen combineren met haar opleiding. ‘Het liefste zou ik 3-4 dagen op het laboratorium staan en meehelpen aan deze belangrijke onderzoeken, maar daarnaast ook een dag tekeningen maken van (huis)dieren of portretten van mensen in opdracht’, zegt zij. ‘Het vastleggen van de eigenschappen van een trouwe viervoeter en het tekenen van die herkenbare blik die mensen herkennen is mijn ultieme droom’.

Haar tekentalent viel al op kleuterleeftijd op en meerdere keren won zij als kind tekenwedstrijden. Ze laat mij een map met tekeningen zien van de laatste jaren. Nynke begon met dieren, zoals honden, die zij ongelooflijk precies tekent met pastelpotloden. De afgelopen tijd tekende zij twee portretten, een van haar oma en een van een Taiwanese vrouw in traditionele kleding. Die laatste stuurde zij in voor de Nederlandse Portretprijs, maar helaas kwam zij niet door de selectie. Die portretprijs is in 2017 in het leven geroepen om meer aandacht te schenken aan portretten, twee en driedimensionaal. De vijftig beste worden dan geëxposeerd in Slot Zeist. De bescheiden Nynke hoopt dat zij ‘ook eens mag exposeren, samen met anderen’.

Doe jij ook alles om je droom waar te maken? En vind je het leuk om hierover geïnterviewd te worden? Neem dan contact met ons op: via 06 44302630 of mail naar: boskma.schakel@planet.nl

Website | + berichten
Naar boven