Bedrijf

PETER LEEWIS gaat verder onder zijn voornaam als: PETER TWEEWIELERS

Zaterdag 1 mei is de officiële heropening van Peter Tweewielers, voorheen Leewis Tweewielers, aan de Dorpsstraat. U bent van harte welkom tussen 9.00 en 15.00 uur voor een hapje en drankje.

Ter ere van zijn 15-jarig bestaan als tweewielerspecialist maak ik een afspraak met Peter Leewis: ‘mijn naam komt van Schotse voorouders’. In zijn werkplaats repareert hij de fiets van een tante terwijl ik met hem spreek. Op 15-jarige leeftijd volgde hij het Gildenburg in Utrecht maar wist niet wat hij moest worden. Een leraar regelde een stageplek bij een fietsenmaker in Houten want, zei hij, ‘Jij bent meer van het fijnere werk en je kunt goed met mensen omgaan’. Dat Peter de raad van zijn leraar opvolgde heeft hem nooit gespeten, want hij is met hart en ziel fietsenmaker. ‘Met mensen omgaan is het leukst, maar ik ben ook niet bang om vieze handen te krijgen’, zegt hij. 15 Jaar geleden begon hij in De Meern en enkele jaren geleden opende hij een filiaal in Harmelen. Nu gaat hij verder in Harmelen onder zijn eigen naam Peter Tweewielers (www.petertweewielers.nl). De opening 15 jaar geleden herinnert hij zich nog goed: ‘de eerste klant die de winkel binnenkwam was een dief die een fiets jatte’. Gelukkig holde een van zijn medewerkers er achteraan en kon de fiets weer afpakken, de dief ging ervandoor. Het afgelopen jaar heeft hem geen windeieren gelegd. Was het de eerste drie weken van de lockdown erg rustig, daarna steeg de verkoop van fietsen, vooral elektrisch, explosief. Hij is dealer van de marken Sparta, Batavus en Cortina.

Is repareren van elektrische fietsen lastiger? ‘Nee, zegt Peter, tegenwoordig kun je uitlezen wat stuk is en de fabriek kan eventueel meekijken.’ Over het algemeen geldt bij Peter Leewis: ’s morgens gebracht, ’s middags klaar. ‘Ik stuur een sms-je als de fiets klaar is’. Peter beaamt dat de fietsen vroeger veel langer meegingen, er zat minder techniek op en ze hadden een terugtraprem. Dat laatste is trouwens nu weer een trend. Hij vertelt dat door de pandemie de levering van nieuwe, vooral elektrische en kinderfietsen wat problemen geeft. ‘Deze komen vaker uit China’. De ruimte die hij nu heeft is beperkt, daarom heeft hij een loods gehuurd voor zijn voorraad . ‘Als ik een grotere winkel zou kunnen vinden is dat fijn’. Wij feliciteren Peter Leewis met zijn jubileum en nieuwe start en wensen hem veel succes!

Website | + berichten
Naar boven