Algemeen

Evie van Leeuwen… voorleeskampioene Groene Hart

Anders dan anders ging dé Voorleeswedstrijd van Het Groene Hart in 2021, maar niet minder spannend. Dit jaar ging het zoveel mogelijk digitaal. Maar liefst 17 scholen uit de regio deden mee.

Wie zou de felbegeerde titel van voorleeskampoen van Het Groene Hart winnen en onze regio vertegenwoordigen tijdens de landelijke strijd? De winnaar is bekend: Evie van Leeuwen van de Sint Bavoschool in Harmelen.

Alle 17 scholen stuurde een voorleesfragment van hun schoolkampioen naar de Bibliotheek Het Groene Hart. De speciaal gekozen jury boog zich over de meeslepende voorleesvideo’s en koos uiteindelijk de winnaar. Meedoen en winnen moet gevierd worden, daarom was de feestelijke bekendmaking woensdag 17 maart live met jurylid Kiki Schippers. Het commentaar van de jury: ‘Verbluffend goed voorgelezen. Het is bijna of je naar het theater gaat’. ‘Binnen no-time het verhaal ingezogen’ en ‘een terechte winnaar’. Evie, uit groep 7, heeft de jury weten te overtuigen met haar spannende en meeslepende manier van voorlezen uit Aurea de wilde pony van Christine Linneweever. Een ontroerend paardenboek over een wilde pony. Evie gaat nu de regio vertegenwoordigen bij de Provinciale Voorleeswedstrijd en als zij deze overleeft meedoen aan de landelijke finale in april en mei. Wij wensen Evie veel succes bij de volgende rondes!

Website | + berichten
Naar boven