Algemeen

De droom van BENTE DEENEKAMP

‘Mijn droom is om muziek te maken en daarvan te kunnen leven’, zegt de 24-jarige Bente Deenekamp, die een maand geleden meedeed aan de Voice of Holland. Helaas draaide geen van de panelleden zijn stoel om voor Bente, die ‘Super Woman’ van Alicia Keys ten gehore bracht. Natuurlijk is ze teleurgesteld dat ze niet door mocht, maar ze laat zich er niet door weerhouden om haar droom na te jagen.

Sinds dit jaar studeert Bente zang, in de richting jazz en popmuziek, op het conservatorium. Daarvoor rondde zij een opleiding als product designer af. Als afstudeerproject ontwierp ze een speeltoestel waarmee je muziek kunt maken. Daarin komen haar beide passies mooi samen. Het zingen deed Bente al toen ze nog heel klein was. “Mijn opa vertelde dat als hij met mij naar de stad liep ik allerlei liedjes liep te zingen, ook zelfbedachte.
Later werd ze lid van een kinderkoor en ging op pianoles. Ook op de middelbare school koos ze voor het vak muziek. Ze zingt nu bij de a-capellagroep MAZE Voices die eigen geschreven muziek en covers zingt. Helaas ligt dat samen zingen stil door corona, ‘maar we repeteren wel online en leren nieuwe arrangementen’, zegt Bente. Met de 21 zangers van dit koor trad ze regelmatig op en maakte video’s. ‘Net voor corona hebben we nog een theatershow gemaakt en aan de zangwedstrijd We Want More meegedaan’.

Bente beschouwt haar deelname aan The Voice als een nieuwe, spannende ervaring om van te leren. ‘Ik ben niet gewend om alleen op het podium te staan, maar omdat zingen is wat ik wil laat ik me door die spanning niet tegenhouden.
Ik ga gewoon lekker door’.

De ultieme droom is dat haar muziek op de radio gedraaid wordt en ‘ik wil heel veel meer leuke optredens geven’.

Website | + berichten
Naar boven