Dorpshuis

Dorpshuis Harmelen

Medio november werd in de persconferentie duidelijk dat we er nog niet zijn maar er weer iets meer kan en mag. Musea, bibliotheken, dorpshuizen en bioscopen mogen weer open.

Koken met pubermeiden

Het Dorpshuis Harmelen is net als veel instanties twee weken dicht geweest. Achter gesloten deuren is overigens hard gewerkt aan een opfrisbeurt (wat nodig was na de plofkraak).

Verder proberen we in het Dorpshuis een aantal (besloten) activiteiten en spreekuren op afspraak weer te hervatten.
Eten/Lunchen/koken met en voor de buurt schuiven we door naar volgend jaar.

Activiteiten gericht op kinderen proberen we wel zoveel mogelijk door te laten gaan. Een goed voorbeeld om wat van de spanning weg te nemen komt van twee moeders die het initiatief hebben genomen voor ‘Koken met pubermeiden’. De meiden koken in het Dorpshuis en eten gezamenlijk. Tijdens het koken ontstaan verbindingen en mooie gesprekken. De meiden koken drie keer. In januari start een nieuwe groep. Er is plek voor acht meiden.

Op 22 december start een tekenwedstrijd voor kinderen, georganiseerd door de jeugdraad. Tot het einde van het jaar zijn we doordeweeks geopend van 10-14 uur. Inwoners zijn welkom voor een praatje, spelletje en hulp/ondersteuningsvragen. We hopen in 2021 weer (volledig) tot 17 uur open te kunnen.

Houden we nog vol?

De meeste mensen doen het al. Maar juist in deze tijd is het zo belangrijk om naar elkaar om te kijken. Bel eens aan bij een buurman of buurvrouw om te vragen hoe het gaat of om te kijken of er iets nodig is. Eventuele signalen van eenzaamheid of andere zorgen mag je delen met Woerden Wijzer, Buurtwerk/de Buurtverbinder of Hart voor Woerden. Samen met deze organisaties kunnen we nadenken over een eventueel hulpaanbod, een (bel)maatje of een andere passende oplossing.

Mijn wens voor komend jaar is dat we weer vaker samen kunnen komen om leuke dingen met en voor elkaar te doen. Ik zal in ieder geval mijn best doen om ook komend jaar weer zoveel mogelijk nieuwe verbindingen tot stand te brengen.

Lieve mensen, vergeet niet naar elkaar om te kijken en af en toe het lichtpuntje voor iemand anders te zijn.

Buurtverbinder
Buurtwerk – Dorpshuis Harmelen
p.a. Schoollaan 8, 3481GH Harmelen
M 06-14326526
E corinna.mitrovitch@buurtwerk.nl

  • ondersteunt sociale bewonersactiviteiten en -initiatieven
  • verbindt partijen en bouwt aan sociale netwerken 
  • verbindt behoeften van bewoners met de sociale
    programmering in het Dorp / Dorpshuis Harmelen
Website | + berichten
Naar boven