Bedrijf, Gezondheid

Blijf fit en gezond: Fit met Anna.

Vorig jaar sprak ik al een keer met Anna van Boeijen die een praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer leidt onder de naam `Fit met Anna ́. In deze bijzondere tijd heb ik opnieuw een interview met Anna.

Belang van gezonde voeding
Aan de IJsvogel hier in Harmelen heeft zij haar eigen consultruimte. Anna werkt volgens de leer van de orthomoleculaire geneeskunde en legt uit hoe belangrijk onze voeding is. ‘Je bent wat je eet’ is een bekende uitspraak en toch zijn mensen vaak geneigd om te vullen in plaats van om te voeden. Als gevolg hiervan lopen ze risico op allerlei kwalen zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, darmproblemen, eczeem, voedselintolerantie, vermoeidheidsklachten. Tekorten aan bepaalde belangrijke vitaminen en mineralen, het verstoorde immuunsysteem kunnen ook het gevolg zijn van het onjuiste eetpatroon. Anna’s aanpak bestaat uit grondig onderzoek, analyse, advies en begeleiding. Indien nodig worden bloed- en ontlastingonderzoeken gedaan vanuit gecertificeerde laboratoria om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Anna heeft zich gespecialiseerd in darmproblematiek, omdat veel klachten vanuit de slechtwerkende darmen komen.

Gezonde voeding en Covid-19
Ik vroeg aan Anna hoe het in deze bijzondere tijd met de praktijk gaat. Zij vertelt dat COVID-19 veel onzekerheid bij de mensen oproept. Anna adviseert iedereen om niet alleen gezond en gevarieerd te eten maar ook voldoende te bewegen (het liefst in de buitenlucht) en te ontspannen. Soms is het ook raadzaam om je immuunsysteem een extra ondersteuning te geven door middel van bepaalde supplementen. Wat zeker niet wijs is om zomaar, zonder deskundige begeleiding, hoog gedoseerde vitaminen en andere supplementen in te gaan nemen. Supplementen kunnen, net als reguliere medicijnen, bijwerkingen hebben. Langdurig teveel vitaminen innemen kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid.

Voor meer informatie (ook over orthomoleculaire geneeskunde) en aanmelden, kijk op:
www.fitmetanna.nl of mail: info@fitmetanna.n
l

Persoonlijk coaching traject
Er zijn steeds meer mensen die bij Anna aankloppen voor een persoonlijk coaching traject. Als je last hebt van burn-out klachten, onder overgewicht lijdt, je motivatie kwijt bent, dan kan Anna je helpen om je eetpatroon/leef-stijl te veranderen en weer de balans te vinden in je leven. Daarbij gaat het om een combinatie van gezonde voeding en beweging. Anna benadrukt dat ieder traject uniek is en op de persoon afgestemd. Zij gaat als het ware een stukje met je mee op je levensweg en geeft steun en houvast bij de doelen die je wilt bereiken.

Accreditatie en vergoedingen
Anna heeft de HBO opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer gevolgd. Daarom is zij een volledig bevoegd therapeute. Darmtherapeut is ook een beschermd beroepstitel en daar heeft Anna het aparte diploma voor behaald. Door het volgen van cursussen blijft zij zichzelf voortdurend ontwikkelen. Anna is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG en daarom worden de consulten (gedeeltelijk) vergoed door veel zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Ook het coaching traject valt onder deze regeling. ‘Er zijn ook werkgevers die een behandeling vergoeden’, zegt Anna, zoals zij onlangs meemaakte. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan te vragen, zodat er vragen gesteld kunnen worden over Anna’s manier van werken. ‘Ik vind het niet alleen belangrijk dat mensen zich op hun gemak bij me voelen en vertrouwen hebben in mijn kennis en ervaring maar ook dat ze gemotiveerd zijn en bereid mijn advies op te volgen. Verandering roept vaak weerstand op!’

Beweging
Als ondersteuning om fitter en gezonder te leven geeft Anna al meer dan 5 jaar sporttraining in een combinatie van bootcamp en pilates. Dat doet zij enkele keren per week, lekker buiten in het Maximapark, in groepsverband of als personal trainer.

Website | + berichten
Naar boven