Dorpsplatform, Laatste

Nieuws van het Dorpsplatform

Op woensdag 27 oktober jl. vond voor het eerst in lange tijd weer een live dorpsoverleg plaats in het dorpshuis in Harmelen. Naast een presentatie van TreeMark (zie onze website harmelen.nu) over het groen in ons dorp en een presentatie van de nieuwe wethouder Ad de Regt, werd het grootste deel van de avond besteed aan de plannen van het Dorpsplatform om te komen tot een visiedocument over de toekomst van Harmelen.

We hebben al vaker geschreven dat er veel ontwikkelingen zijn, landelijk maar zeker ook lokaal, die de komende jaren ook ons dorp gaan raken. Veel van deze zaken worden voorbereid door de gemeente. Als Dorpsplatform vinden wij het tijd worden om te komen met een visie op ons dorp en hoe dat er naar de toekomst toe moet uitzien. Een visie die gemaakt is door de bewoners zelf. Om dat voor elkaar te krijgen moet er veel werk verzet worden.

Het visiedocument wordt opgebouwd rondom 5 thema’s, die allemaal even belangrijk zijn en ook met elkaar samenhangen:

Wonen en woningbouw

Denk daarbij aan ondermeer woningbouw, nu en in de toekomst, waar en voor wie en binnen of buiten de rode contouren.

Bedrijven en voorzieningen

Onderwerpen hier zijn de bijvoorbeeld het winkelaanbod, sportvoorzieningen, en dergelijke.

Energie, ook voor thuis

Wat is de mening van de bewoners hierover en hoe zou dat vorm moeten krijgen (windturbines, zonnepanelen, alternatieven).

Verkeer (infrastructuur)

Denk hierbij aan meer verkeer
als gevolg van meer woningen, fietspaden, de A12.

Groen voor sport en recreatie

Onderwerpen hier zijn onder andere hoe blijven we groen, groene buffers en wat doen we met recreatie.

Belangrijkste conclusie is dat we dit als bestuur niet alleen kunnen doen, maar dat we daarvoor de bewoners van het dorp nodig hebben. Hiertoe zullen we de komende periode in afstemming met de gemeente onderzoeken of we een campagne kunnen opstarten om zoveel mogelijk bewoners te betrekken bij de ontwikkeling van de dorpsvisie. Maar uiteraard kunnen bewoners zich nu al opgeven als zij interesse hebben om mee te doen aan één of meerdere thema’s. Je kunt je hiervoor aanmelden via secretaris@harmelen.nu of contact zoeken met een van de bestuursleden.

Op onze site kunt u de presentatie terugvinden die hierover gehouden is.
www.harmelen.nu

Website | + berichten
Naar boven