Bedrijf, Laatste

Patricia Meerwijk- Koppers ‘nog steeds plezier in mijn werk’

Een heel bekend gezicht in ons dorp is ongetwijfeld Patricia Meerwijk- Koppers. Zij werkt al ruim dertig jaar in onze plaatselijke drogisterij, eerst als medewerkster, maar sinds zes jaar als eigenaresse van DA Patricia (voorheen DIO) aan de Kerkweg.

Al op 18-jarige leeftijd verruilde zij de supermarkt voor de drogisterij en zij vindt het werk nog steeds leuk. Natuurlijk behaalde zij haar drogisten diploma, en daarnaast ook het diploma visagist. Een leuk onderdeel van haar werk, zegt zij, om iemand ter plekke in de drogisterij mooi op te maken. Juist de combinatie van de kennis en het adviseren van medicijnen en de kennis van make-up maakt het werk zo aantrekkelijk en afwisselend, zegt Patricia. Nu is een drogisterij niet enkel meer het verkooppunt van de traditionele drogisterij artikelen, maar tegenwoordig nog veel meer.

Er is samenwerking met een stomerij, je kunt er pasfoto’s laten maken en pakjes ophalen of terugbrengen. Nieuw is sinds 1 november dat je RDW pasfoto’s kunt laten maken en dan twee dagen later je rijbewijs kunt ophalen bij het gemeentehuis. Vroeger werd er in de drogisterij nog veel zelf gemaakt, maar tegenwoordig gebeurt dat niet meer. ‘De keuze uit bijvoorbeeld pijnstillers en hoestdrankjes is veel groter geworden’, zegt Patricia. Enkele merken die zij verkoopt beveelt zij graag aan, zoals Sans Soucis, ‘een mooi merk waar de twee schoonheidsspecialistes Renate en Joke (zitten boven de winkel) al jaren heel graag mee werken. Voor de hele gevoelige huid is er het merk Widmer’.

Sinds corona merkt zij op dat men bewuster LOKAAL winkelt. Er is bij DA Patricia voor ieder wat wils te koop zo heeft ze o.a speelgoed, spelletjes, puzzels, home&living , tap parfum , luxe parfums enz. 

Het fietstoerisme, dat door corona sowieso al is gestegen, komt nu ook vaker en meer door Harmelen. Op de vraag die ik stelde: heb je nog een wens voor de toekomst, antwoordde ze dat ze het liefst zou willen uitbreiden met een nagelstudio voor manicure, pedicure en nail-art. Maar dat laat nog even op zich wachten.

Anneke Boskma
+ berichten
Naar boven