Bedrijf

DELTA fiber netwerk start glasvezelcampagne in Harmelen

Met een daverende knal en een confettiregen gaf voormalig bakker en kenner van Harmelens historie Carl Siegert op vrijdag 1 oktober het startsein voor de campagne om Harmelen te voorzien van glasvezel en daarmee van supersnel internet. Dat gebeurde in het centrum van ons dorp voor het vroegere pand van Corbeel aan de Kloosterweg 4, dat DELTA Fiber Netwerk tijdelijk gehuurd heeft. De komende maanden is dit het informatiepunt voor de inwoners van Harmelen. Zij kunnen er terecht van woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
U kunt zonder afspraak binnenlopen.

Projectleider van de glasvezelcampagne in Harmelen is Sonja Jansma. Nadat Delta Fiber Netwerk vooral actief is geweest in de buitengebieden richt het bedrijf zich nu op de kleinere kernen. Zo is het glasvezelbedrijf momenteel ook actief in Noord- Holland. ‘Door de coronacrisis, waarbij mensen thuiswerkten en vergaderden en de kinderen thuis les kregen, hebben veel mensen ervaren dat de snelheid van hun oude internet niet meer voldoende was. Bovendien zal in de toekomst nog veel meer via internet gaan, denk aan allerlei domotica en de gezondheidszorg. Door glasvezel kan een oneindige snelheid heen’, aldus Jansma. Bovendien gebeurt uploaden en downloaden met dezelfde snelheid. Als 25% van de 3200 huishoudens in Harmelen voor 1 december aangeeft een glasvezelaansluiting te willen dan kan dat eind 2022 gerealiseerd zijn. DELTA Fiber werkt samen met een viertal providers. Dat zijn Caiway, DELTA, Online.nl en Helden van nu. Als u kiest voor glasvezel dan sluit u een abonnement met een van deze aanbieders. Zij bieden alle vier verschillende pakketten, naar behoefte van de klant, ook voor tv, telefoon en mobiel. Over het algemeen betaalt u niet meer dan bij uw huidige provider maar heeft u wel veel sneller internet. Indien u voor 1 december beslist dan is de aansluiting gratis. Besluit u later een aansluiting op glasvezel te nemen dan betaalt u 650 euro aansluitkosten. DELTA Fiber Netwerk werkt graag samen met plaatselijke ondernemers.

De afgelopen tijd hebben alle inwoners een brief gekregen met uitleg en een uitnodiging voor enkele informatie avonden. Deze worden gehouden op dinsdag 26 oktober in het Dorpshuis en woensdag 27 oktober in het Wapen van Harmelen van 19.30 tot 20.30 uur. Voor deze bijeenkomsten hebt u een geldig corona toegangsbewijs en legitimatiebewijs nodig. Ook is er een online bijeenkomst op 8 november. U kunt zich aanmelden op deltafibernetwerk.nl/online-informatieavonden/harmelen. Meer informatie vindt u op www.deltafibernet-werk.nl/harmelen

De afgelopen tijd hebben alle inwoners een brief gekregen met uitleg en een uitnodiging voor enkele informatie avonden. Deze worden gehouden op dinsdag 26 oktober in het Dorpshuis en woensdag 27 oktober in het Wapen van Harmelen van 19.30 tot 20.30 uur. Voor deze bijeenkomsten hebt u een geldig corona toegangsbewijs en legitimatiebewijs nodig. Ook is er een online bijeenkomst op 8 november. U kunt zich aanmelden op deltafibernetwerk.nl/online-informatieavonden/harmelen. Meer informatie vindt u op www.deltafibernetwerk.nl/harmelen.

Website | + berichten
Naar boven