Bedrijf

Nieuwe delicatessenwinkel De Levensgenieters opent de deuren.

Bij binnenkomst zie- en ruik je het al; het draait in deze prachtige nieuwe zaak om smaak en beleving.

Wat tot enkele jaren geleden nog bekend stond als de speelgoedwinkel van Harmelen, is dit pand nu na een grondige verbouwing omgetoverd tot een unieke locatie met een prachtig interieur. “Het pand is 300 jaar oud en het is al heel lang in bezit van de familie van Thijs van Rooijen. Zijn oma had er een kruidenierswinkel en daarvoor had zijn opa er een bakkerij.”

De naam Levensgenieters is ontstaan door een groepsapp (met dezelfde naam) waar de vier ondernemers, Bas en Adrienne van Walderveen en Thijs en Karen van Rooijen, in zaten. “We hebben het er al jaren over om een delicatessenwinkel te openen. Op een dag tijdens een lockdown reden Thijs en ik (Karen) in Amsterdam en we zagen allemaal mensen in de rij staan bij een ongezellig ogende slagerij. Waarom gingen al die mensen in de lange rij staan?”

Karen: “Dat was voor ons het moment van: we gaan het doen! Ons ondernemershart begon steeds harder te kloppen. We waren net de snelweg af op diezelfde dag en we belden Bas en Adrienne met het plan. Zij waren meteen enthousiast.”

Harmelense heerlijkheden

In de winkel willen de ondernemers hun culinaire passie met iedereen delen. Je vindt er onder andere gedroogde Italiaanse en Spaanse worst, brood van Carl Siegert, verse macarons (van Patisserie Tout), tapas, vers afgebakken baguettes, zelfgemaakte salades en soepen, koffiebonen, noten, vers schepijs (van Fyn Ys) en ga zo maar door. Ook voor een koffie to go kun je er terecht.

De Levensgenieters werkt daarbij zoveel mogelijk samen met lokale en regionale ondernemers en producenten. Maar ook een duurzame oogmerk voor de producten is heel belangrijk. In de winkel werken chef-koks die de delicatessen zelf maken. “We werken bijvoorbeeld samen met de in Harmelen opgegroeide chef-kok Dick Middelweerd. Het ijs komt van Fyn Ys, gestart door twee koks die door corona hun restaurant moesten sluiten. Wij zijn nu het eerste externe verkooppunt van dit verse ijs geworden.”

Iedere week ander assortiment

“Iedere week wisselt het assortiment, want we blijven de producten ontwikkelen. Ook gaan we met de seizoenen mee.” Daarnaast vind je maaltijden bij De Levensgenieters, bijvoorbeeld een vegetarische lasagne. “Er kan bij ons afgehaald worden en we bezorgen, momenteel alleen in Harmelen. De Levensgenieters heeft een positieve insteek en het draait om gewoon genieten. Genieten van al dat lekkers. Alles in de winkel hebben we zelf geproefd. En 80 á 90 procent van de producten komt van leveranciers die werken vanuit hun passie.” Via via horen we al enthousiaste verhalen, dat is het grootste compliment dat we kunnen krijgen.

Openingstijden: De Levensgenieters is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Locatie: Dorpsstraat 97, Harmelen.

Website | + berichten
Naar boven