Bedrijf

12,5 Jaar Karla’s Kappers Koppie

2020 beloofde een mooi jaar te worden voor Carla van Eersel. Haar kapsalon Karla’s Kappers Koppie zou aan het einde van dat jaar 12,5 jaar bestaan, haar ouders zouden hun 60 jarige bruiloft vieren en haar zus uit Australië zou overkomen om dat mee te vieren. Bovendien zou zij voor het eerst oma worden. Het liep echter heel anders: corona kwam en dat maakte het afgelopen jaar tot een droevig en moeilijk jaar.

Haar tweelingzus Jolande overleed aan het virus, de kapsalon moest twee keer maandenlang dicht en haar zus met haar familie mocht Australië niet uit en de bruiloft moest afgezegd worden. Gelukkig werd zij wel tot twee keer toe oma van een gezonde kleinzoon en kleindochter en viert zij nu alsnog het 12,5 jarig bestaan van haar kapsalon.

Als kind was het al haar droom om kapster te worden. Ze knipte het haar van haar poppen en ook de pony van haar tweelingzus Jolande moest het ontgelden. Dat laatste viel natuurlijk niet in de smaak thuis. Toen zij 16 jaar was ging ze naar de kappersopleiding maar maakte die niet af omdat ze zich er niet thuis voelde. Ze besloot in de zorg te gaan werken, volgde opleidingen daarvoor en ging werken als tandartsassistente. Toch ging het op volwassen leeftijd weer kriebelen en ze besloot opnieuw de kappersopleiding te volgen, deze keer die voor volwassenen in Driebergen. Nu rondde ze deze met succes af en mag zij zich een allround kapster noemen. ‘Ik knip heren, dames en kinderen, aldus Carla, ‘ook haarverven en permanenten is mogelijk’. ‘Het leukste is juist die afwisseling en het contact met mensen. Af en toe ben ik net een maatschappelijk werkster’, voegt zij daaraan toe. Dat gebeurt allemaal in haar huis aan de Margrietlaan waar zij van een slaapkamer een gezellige, knusse kapsalon, compleet met speelgoed maakte. ‘Zo gezellig dat kinderen soms niet eens naar huis willen’, zegt Carla. Niet alleen werkt zij in haar eigen huis, zij gaat ook naar cliënten in verpleeg- en verzorgingshuizen en komt bij ouderen thuis die niet mobiel zijn. ‘Mijn oudste klant is 97 jaar’, zegt Carla, die in die 12,5 jaar een grote en trouwe klantenkring heeft opgebouwd. Natuurlijk was zij blij dat zij in maart weer open mocht, al was zij in het begin erg bang om te beginnen na het overlijden van haar zus. Ze neemt dan ook alle corona maatregelen serieus en deed alleen op mijn verzoek voor de foto haar mondkapje af. Zij werkt drie dagen per week en er is nog plek voor nieuwe cliënten. U kunt bellen met 06 40437975, maar houd rekening met de piek voor en na de zomervakantie!

Website | + berichten
Naar boven