Algemeen

17-jarige Sjoerd Kaper

Brengt eerste track uit!

Op het moment dat deze krant verschijnt weet Sjoerd Kaper of hij geslaagd is voor zijn VMBO examen. Hoogstwaarschijnlijk wel en dan kan deze jonge Harmelenaaar uitzien naar zijn vervolg studie aan de Herman Brood Academie in Utrecht, waar hij de opleiding Music Industry Professional gaat doen. Daar heeft hij ongelooflijk veel zin in want hij hoopt er zijn passie waar te kunnen maken: het produceren van zijn eigen muziek. Een goede aanloop daartoe is zijn onlangs uitgebrachte eerste track Unlimited Love. Daarmee oogstte hij al veel succes, in korte tijd waren er 14.000 streams op Spotify. ‘A love like we are dying’, precies zo moest de tekst van mijn eerste track klinken. Ik ben superblij met het resultaat’, aldus de 17-jarige. Hij begon zijn muziek carrière als DJ, draaide op de Septembermarkt en op Koningsdag in Woerden.

Drie jaar geleden stapte hij in de fangroep van Lucas & Steve, waar hij veel vrienden leerde kennen. Een van hen, Ruben Olde, heeft hem geholpen om Unlimited Love uit te brengen. De dance industrie kwam stil te liggen door corona, maar Sjoerd bleef niet stil zitten.

Vanaf vorig jaar zomer werkte hij aan het produceren van meerdere tracks. Heel blij is hij, dat de eerste nu uitgebracht is. ‘Er liggen nog andere gave projecten klaar’, zegt Sjoerd.

Zijn grote droom is het om op 25-jarige leeftijd op Tomorrowland te mogen staan. ‘Dit is nog maar het begin van mijn carrière’, zegt hij, maar volgens kenners laat hij potentie zien om in de toekomst grote stappen te kunnen maken in de muziekindustrie!

Website | + berichten
Naar boven