Bedrijf

Cor van Plateringen: trots op zijn betrouwbare imago.

De tijd dat de glazenwasser met emmer, spons en zeem op een ladder uw ramen zeemde ligt alweer een poos achter ons. Dat vertelde Cor van Plateringen van Glashelder Glasbewassing mij. Tegenwoordig gebeurt dat met het telewas systeem dat gebruik maakt van gedemineraliseerd water. Dat water zuivert hij thuis zelf en zit in een grote tank van 850 liter in zijn bus.

Het team van Glashelder Glasbewassing

Met een lange steel (tot 15 meter) en 100 meter slang reikt hij vervolgens tot grote hoogten, een ladder is meestal niet nodig en volgens de richtlijnen mag dat ook niet meer. Cor is in het verleden, zoals veel glazenwassers, ook weleens gevallen, gelukkig niet met ernstige gevolgen. Al 30 jaar heeft hij veel klanten in Harmelen en zijn twee bussen zijn niet te missen in het straatbeeld. In die jaren heeft hij met veel mensen hier een vertrouwensrelatie opgebouwd. ‘Ik kom ook bij kinderen van klanten’, zo vertelt hij, ‘die ik heb zien opgroeien’.

Wilde hij als jongetje al glazenwasser worden?, vraag ik. ‘Nee, dat niet’, zegt hij, ‘ik ben via een kameraad het vak in gerold’. Inmiddels doen ze het hier met zijn drieën, met Danny, die al lang bij hem werkt en sinds kort ook met diens zoon Davey. Wat is er leuk aan glazenwassen? ‘Het is afwisselend, je hebt veel contact met mensen en je bent altijd buiten’, aldus Cor. Alleen als het hard stormt en streng vriest kan hij niet werken. Glashelder maakt niet alleen uw ramen, kozijnen, dakkapellen, daklijsten en goten schoon maar de laatste jaren reinigt hij ook uw zonnepanelen. Niet iedere bezitter daarvan weet het, maar zonnepanelen werken beter als ze twee keer per jaar met speciale borstels schoongemaakt worden. Glashelder is in het bezit van het vakdiploma glazenwasser. Als je hier zo’n lange staat van dienst hebt dan kan het niet anders dan dat je een betrouwbaar imago hebt. En daar is Cor van Plateringen heel trots op!

GLASHELDER
GLASBEWASSING
06-206-280-90

Website | + berichten
Naar boven